Sinds 1920, een echte voetbalclub

Nog 1 wedstrijd te gaanBal op gras.....

Het aftellen is begonnen. Nog één wedstrijd voor de boeg, aanstaande zondag komt VV Twenthe uit Goor op bezoek aan de Ekersdijk. De laatste en beslissende wedstrijd om het kampioenschap in de 3e klasse A. Met een voorsprong van 1 punt begint ons eerste aan deze klus, bij winst is Eilermark kampioen van de 3e klasse A. Zondag 26 mei gaat we het beleven.....

De voorlaatste wedstrijd was de topper tegen de directe concurrent van Eilermark op een zonnige zondag 19 mei in Borne. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waar Eilermark de bal aan NEO liet en probeerde met de lange bal zijn snelle spitsen te lanceren. Na een van richting veranderde vrije trap nam NEO de leiding, maar nog voor de rust was er de gelijkmaker van Hassan Albou Mohammad die attent reageerde bij de tweede paal na een doorgekopte bal vanuit een ingooi: 1-1. Eilermark claimde terecht een penalty na een overtreding binnen de zestien, maar de scheidsrechter van dienst wimpelde dit weg waardoor er met een gelijke stand gerust werd. Vlak na de rust nam Eilermark de leiding nadat Yannik de Vries een fraai door hemzelf opgezette aanval kon binnentikken nadat de keeper het goede schot van Farough Saadi niet onder controle kreeg: 1-2. Eilermark waande zich met nog een half uur te spelen kampioen, maar de wedstrijd keerde daarna volledig. Keeper Ken Berends kon inrukken nadat hij de bal buiten de zestienmeter met de arm toucheerde, en de aansluitende vrije trap werd langs invaller doelman Sander Duinmayer geschoten: 2-2. Met een man minder kon Eilermark de bal niet meer in de ploeg houden en de druk door NEO werdt opgevoerd. In de resterende twintig minuten waren er nog enkele kansjes en een appél voor hands maar het was NEO die de 3-2 scoorde en het kampioenschap nog een week uitstelde. In de slotfase was het chaos troef en in de laatste minuut was er ook nog de 4-2 waarmee de eindstand bepaald was.  

In de thuiswedstrijd tegen WVV'34 op moederdag 12 mei was er een nerveus begin en moest keeper Ken Berends enkele keren handelend optreden. Eilermark kwam daarna beter in zijn spel en na een half uur spelen was er een perfect doelpunt van Farough Saadi die raak kopte: 1-0. Dit was alweer zijn 13e competitietreffer. Na de rust was het wachten op een 2e doelpunt, maar deze kwam 20 minuten voor tijd via Dayiem Hayta die de 2-0 scoorde. Hierna pas kon er vrijuit gevoetbald worden en liep de score op na 4-0. Hakan Kocoz en de van Sparta E. overgekomen Carlos Jonkers scoorden beide nog een keer. Topscorer Yannik de Vries verzuimde vanaf elf meter om zijn doelpuntentotaal op te vijzelen.

Facebook